5/13/14

Kalorifattige favorittar Del 2: Middag

For ei stund sidan laga eg eit innlegg om
kalorifattige alternativ til frukost, lunsj, kvelds og mellommåltid.
Eg lova å laga eit innlegg om kalorifattige middagar også,
så her kjem dei :) Håpar det smakar!


(Til 4 personar)
TOTALT: 292 kcal per porsjon (436 g)





(Til 4 personar)
TOTALT: 364 kcal per porsjon (440 g)




Chili con Carne
(Til 4 personar)
400 g karbonadedeig
1 ss olivenolje
2 løk
2 raude paprika
1 boks tomater, hermetisk
2 dl mais, hermetisk (1 boks)
300 g kidneybønner
2 dl ferdiglaga buljong
1 laurbærblad
15 g chilipulver
1 fedd kvitløk
15 g salt og pepper

Brun kjøttdeigen og mos den slik at den blir kornete. Legg kjøtet i ei gryte.
Kutt løk, kvitløk og paprika i bitar og fres det i olja utan at det blir
brunt. Ha det over i gryta og tilsett tomat på boks, bønner og mais, buljong og
krydder. La gryta småkoke lenge, i minst ein halvtime, helst to timar. Ta ut
laurbærbladet før servering.
TOTALT: 263 kcal per porsjon (449 g)





Asiatisk laksegryte
(Til 4 personar)
500 g laksefilet
3 dl kokosmjølk, lett
2 ts raud currypasta
4 dl fiskebuljong (kraft)
2 ts Fish sauce
1 stk limeblad
1 stk sitrongras
1 bunt Pak choi (kåltype)
eller kinakål
1 stk aubergine (stor)
100 g aspargesbønner
1 g salt
2 blad basilikum, fersk
1 ts matolje

Kok ris som tilbehør. Surr karripastaen med litt olje i ein stor kjele.
Bank sitrongraset og skjér auberginen i bitar. Ha sitrongras, limeblad og
aubergine i gryta saman med kokosmjølk, fiskebuljongen og fiskesausen.
Kok opp, reduser varmen og la suppa koka i 10 minutt.
Skjér kålen i bitar, del aspargesbønnene og ha alt i kjelen.
Kok i ca 5 minutt. Smak til med salt.
Skjér laksefileten i terningar og ha i kjelen. La dei trekkja i 2-3 minutt.
Strø over basilikum eller koriander og server med kokt ris.
TOTALT: 445 kcal per porsjon (462 g)




(Til 4 personar)
TOTALT: 317 kcal per porsjon (559 g)